geschreven op 18 March 2020

We merken dat heel wat klanten vragen hebben omtrent de impact van de coronacrisis bij Kunstgras.be. We zijn er van overtuigd dat een heldere en transparante communicatie belangrijk is. Daarom bundelen we de laatste updates hier.

Terwijl we er alles aan doen om onze gemeenschap veilig te houden, houden we onze leveringsbelofte om binnen 3-5 werkdagen te verzenden.

Voorzorgsmaatregelen voor onze chauffeurs:

  • onze chauffeurs ontsmetten en wassen hun handen tussen de leveringen door.
  • wanneer de chauffeur je bestelling aan huis levert, hoef je niet af te tekenen.
  • de chauffeur levert de goederen aan de deur (buitenshuis), jij kan het indien gewenst nadien binnen nemen.
  • indien je nog extra info hebt voor onze chauffeur, geef dit dan mee bij bestelling (via mail of telefonisch).

Voorzorgsmaatregelen in het distributiecentrum:

In ons distributiecentrum namen we bijkomende maatregelen om fysiek contact te vermijden.


geschreven op 03 February 2020

Prachtige tuinen zijn er in alle soorten en maten. Het hoeft geen enorme ruimte te zijn of een groot budget veriesen om er iets speciaals van te maken. Kleine tuinen zijn geweldig! Ze zijn supergemakkelijk te onderhouden, vooral als je kunstgras installeert. Gras dat niet gemaaid of bewaterd moet worden. Hier alvast enkele ideeën:

Gebruik potplanten

Als de ruimte beperkt is om bloembedden aan te leggen, kan je kleur toevoegen aan de tuin met potplanten. De potten kunnen worden gevuld met een enorme variatie aan planten, van kleine bloemen tot grote, hoge bomen. Je kan je potten bovendien schilderen om de ruimte nog levendiger te maken. Kies voor vaste planten die je kan verdelen, zoals geraniums. Trek de geranium voor het planten uit elkaar in 2 of 3 en plant ze afzonderlijk. Het is een goede manier om kosten laag te houden maar toch een mooie set bloemen te hebben.

Wit

Verf de buitenmuren wit om de indruk te wekken dat de ruimte groter is dan in werkelijkheid. Zowel binnen als buiten verlichten witte muren het gebied waardoor het minder ingesloten aanvoelt. Het zorgt er ook voor dat de kleur van de bloemen echt opvalt. Voeg eventueel ook een speigel toe. 

Spoorbielzen

Voeg spoorbielzen toe om lage grensmuren te creeëren en af te bakenen. Ze zien er geweldig uit rond je bloembedden. Leg ze dubbel en maak een mooie kleine zithoek. Handig als je weinig ruimte hebt voor meubelen. 

Omheining

Transformeer je tuin met een mooie omheining, zorg ervoor dat je houten schermen voldoende behandelt met houtbeschermer zodat deze ook bij zwaar weer goed blijft. Er zijn veel soorten hekkens, dus denk goed na; wil je iets lang dat je privacy geeft? Of heb je liever iets decoratiefs? Een hek is een geweldige kans om ook kleur, vormen of patronen toe te voegen.

Opslagruimte

Schuren nemen enorm veel ruimte in beslag, dus misschien wil je iets kleiner overwegen. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, van kisten tot planken, tot schuren. Overweeg wat nodig is en kies een geschikte oplossing.


geschreven op 02 December 2019
Wij gaan er even tussenuit. Ons kerstverlof loopt van vrijdag 20 december t.e.m. zondag 5 januari. Geplaatste bestellingen zullen terug opgevolgd worden vanaf maandag 6 januari.

Wij wensen jullie alvast prettige feestdagen en tot in 2020!


geschreven op 07 October 2019

Een veel voorkomende fout die mensen vaak maken bij het opmeten van kunstgras, is om aan te nemen dat de tuin een rechthoek is. Terwijl de meeste tuinen niet perfect rechthoekig zijn.

Rechthoeken in de tuin komen vaak voor, en zijn bovendien perfect in de wereld van kunstgras. Omdat kunstgras ook standaard als rechthoek wordt verkocht. Als je gazon 4m x 6m is, kan je dus een enkel stuk kunstgras van 4m (breedte) bij 6m (lengte) bestellen. Als je gazon 5m x 6m is, heb je 2 stukken gras nodig - waarbij het ene stuk 2m breed is en het andere 4m.

Het is echter mogelijk dat de rechthoek in je tuin enigszins scheef afloopt en dat betekent dat de lengte van de rechterkant van de tuin iets langer is dan de linkerkant van de tuin! Ook al ziet het er uit als een rechthoek met het oog... Als je dus enkel links meet, zou er na installatie een opening van bijvoorbeeld 13cm zijn geweest aan de achterkant. Het is daarom noodzakelijk om beide zijden van het gazon te meten. Zo verklein je het risico op fouten, voeg al dan niet nog een extra meting uit in het midden.

Zorg dus voor extra aandacht bij opmeting, want dit bepaalt het verdere verloop van het installatieproces.


geschreven op 23 May 2019
Wij zijn gesloten op donderdag 30 mei (Hemelvaart) en maken op vrijdag 31 mei de brug. Geplaatste bestellingen zullen terug opgevolgd worden vanaf maandag 3 juni 2019.

Wij wensen jullie alvast een aangenaam, verlengd weekend!

Het Kunstgras.be team.